کابینتهای انزو با استفاده از متریالهای مختلف و به ویژه رنگ پولیشی، میتوانند به یکی از مقاومترین گزینهها در برابر رطوبت تبدیل شوند. البته ساخت کابینت نئوکلاسیک با متریال پولیشی نیز امکانپذیر است اما اگر تنوع رنگی بالایی را برای کابینت نئوکلاسیک آشپزخانه خود میخواهید، متریال پلی اورتان انتخابی ایدهآل است. در این مطلب به بررسی تفاوتهای کابینت نئوکلاسیک و انزو میپردازیم، همچنین با آنالیز قیمت این دو کابینت، به شما کمک میکنیم بهترین انتخاب را داشته باشید.
ویژگیهای کلیدی طراحی کابینت انزو
کابینت انزو زیر مجموعه کابینتهای نئوکلاسیک به شمار میرود که قابلیت اجرا با متریالهای متنوع را دارد. خیلی از افراد کابینت انزو را بهاشتباه به عنوان یک نوع متریال کابینت میشناسند. درحالیکه این درک، کاملا متفاوت از ماهیت واقعی این محصول است. کابینت انزو در واقع یک طرح خاص از کابینت نئوکلاسیک به شمار میرود. خوب است بدانید که کابینت انزو نئوکلاسیک، نخستینبار در شرکت ایتالیایی “Zentique” معرفی شد.
معرفی اجزاء و قطعات مختلف کابینت انزو
متریال اصلی این کابینت آشپزخانه ورق ام دی اف است. روی این ورق ابتدا طرح مورد نظر سی ان سی شده و سپس روکش مخصوص و یا رنگ با تکنولوژی خاص قرار میگیرد. کابینتهای طرح انزو درواقع بسیار شبیه کابینت پولیشی هستند با این تفاوت که درب اونها توسط دستگاه CNC از 4 طرف تراش میخورد.
بررسی ویژگیهای بارز کابینت نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک که محبوب آشپزخانههای ایرانی است کاربردها و ویژگیهای متعددی دارد. تقارن از ویژگیهای برجسته سبک نئوکلاسیک است که ریشه در معماری کلاسیک دارد. استفاده از ساختار متقارن در طراحی به کابینت نئوکلاسیک نظم و انسجام خاصی میبخشد و موجب ایجاد حس آرامش و ثبات در فضای آشپزخانه میشود.
رنگبندی سرد و خنثی مانند سفید، طوسی، هویت منحصربهفرد این سبک را تکمیل میکند. این رنگها نه تنها با سبک نئوکلاسیک هماهنگی دارند، بلکه فضایی مجلل و آرامشبخش را نیز به ارمغان میآورند.
از ویژگیهای بارز سبک نئوکلاسیک این است که بعضی از کابینتها دارای دربهای شیشهای هستند که به آنها کابینت ویترینی میگویند. درادامه بیشتر درمورد جزئیات طراحی سبک کابینت نئوکلاسیک صحبت میکنیم.
جزئیات طراحی داخلی کابینت نئوکلاسیک
کابینتهای نئوکلاسیک دارای طراحی بین سبک کلاسیک و مدرن هستند. در واقع میتوانیم بگوییم که کابینت نئوکلاسیک فاقد جزئیات شلوغ سبک کلاسیک مانند منبتکاری است و درعینحال به سادگی سبک مدرن نیز نیست. در کابینت سبک نئوکلاسیک شاهد ترکیب سبک باشکوه کلاسیک و سادگی سبک مدرن هستیم. کندهکاریهای ظریف و جزئیات ساده روی درب، پاخور و ستونها و استفاده از یراقآلات امروزی در سبک نئوکلاسیک رایج است.
شباهت کابینت انزو و نئوکلاسیک چیست؟
کابینتهای انزو و نئوکلاسیک دارای شباهتهای قابلتوجهی هستند. شباهتهای این دو نوع کابینت عبارتاند از:
- استفاده از متریالهای مختلف برای زیر روکش کابینت: کابینتهای نئوکلاسیک و انزو را میتوان با متریالهای مختلفی مثل ام دی اف یا چوب طبیعی ساخت و این وجه اشتراک این دو کابینت است.
- استفاده از دستگاه سی ان سی برای طراحی کابینتها: کابینت انزو زیر مجموعه سبک نئوکلاسیک است. تمامی کندهکاریهای کابینت نئوکلاسیک نیز با دستگاه سی ان سی طراحی و اجرا میشوند.
- استفاده از رنگهای خنثی و روشن: کابینتهای انزو بیشتر به رنگ سفید یا رنگ خنثی مثل طوسی اجرا میشود. رنگ کابینتهای نئوکلاسیک نیز اکثرا با رنگهای خنثی و روشن مثل کرم، سفید یا خاکستری اجرا میشود.
در یک نگاه کلی، میتوان گفت که کابینتهای انزو و نئوکلاسیک هر دو به دنبال ایجاد فضایی لوکس و جذاب هستند. درادامه درمورد معایب این دو کابینت صحبت میکنیم. پس همراه ما باشید.
8 تفاوت مهم کابینت انزو و نئوکلاسیک
کابینتهای انزو و نئوکلاسیک هر دو از جمله سبکهای محبوب کابینت هستند و در عین حال تفاوتهای قابل توجهی نیز دارند. برای انتخاب بهترین گزینه برای آشپزخانه خود، آشنایی با این تفاوتها ضروری است.
1. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در قیمت
کابینتهای انزو به طور متوسط گرانتر از سایر انواع کابینت نئوکلاسیک هستند. دلیل اصلی این تفاوت قیمت، استفاده از ورقهای MDF با ضخامت بالا به دلیل نوع سیانسی دربها و همچنین روکش پولیشی با کیفیتتر نسبت به متریال مورد استفاده در سبک نئوکلاسیک است.
2. تفاوت کابینت انزو و کلاسیک در شکل دربها
در کابینتهای انزو 4 طرف دربها و نمای کابینت برش سی ان سی عمیقی به صورت فرورفته ایجاد شده است. اما در کابینت نئوکلاسیک مدلهای متنوعی وجود دارد. برای مثال در مدل شیکر استایل نئوکلاسیک یک قاب مستطیلی برآمده در دورتادور دربها و نمای کابینت مشاهده میشود.
3. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در ضخامت ورق
برای کابینت انزو، به دلیل طراحی خاص و CNCکاری عمیقی که روی دربها دارد، نیاز به ورق MDF با ضخامت بالای 25 میلیمتر است. اما برای سایر طرحهای کابینت نئوکلاسیک میتوان از ورقهای ام دی اف با ضخامت 16 و 18 میلیمتر (با توجه به نوع طراحی) استفاده کرد.
4. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در متریال
با توجه به جدول زیر متریالهای رایج برای کابینت نئوکلاسیک و انزو را مشاهده میکنید و دقیقتر با این دونوع کابینت آشنا میشوید.
متریال رایج برای اجرای انواع کابینت نئوکلاسیک | متریال رایج برای اجرای کابینت انزو |
ممبران مات و براق | ممبران براق |
ام دی اف خام روکش پلی اورتان مات و براق | ام دی اف خام روکش پلی اورتان براق |
ام دی اف خام روکش پولیشی | ام دی اف خام روکش پولیشی |
روکش چوب | – |
تمام چوب | – |
اجرای کابینت انزو با متریال پولیشی قیمت بالاتری نسبت به دیگر متریالها دارد. همینطور اجرای کابینت نئوکلاسیک با متریال تمام چوب، پولیشی و روکش چوب نیز هزینه زیادی به همراه دارد. اگر میخواهید از زیبایی و اصالت سبک نئوکلاسیک در آشپزخانه خود بهرهمند شوید و در عین حال به بودجه خود نیز اهمیت میدهید، کابینتهای ممبران میتوانند بهترین انتخاب باشند.
5. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در مقاومت در برابر رطوبت
کابینت انزو پولیشی به عنوان یکی از مقاومترین انواع کابینت در برابر رطوبت شناخته میشود. به همین دلیل، به طور کلی میتوان گفت که کابینتهای انزو نسبت به سایر کابینتهای نئوکلاسیک مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارند.
6. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در قابلیت تعمیر
اگر روی کابینت انزو خراشهای سطحی بیوفتد، کابینت انزوی اجرا شده با متریال روکش پولیشی نسبت به کابیتهای نئوکلاسیک قابلیت تعمیر بهتری دارد چرا که با پولیش کردن دوباره، کابینت مشابه روز اولش میشود.
7. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در خش پذیری
کابینت انزو به دلیل سطح براقی که دارند، نسبت به کابینتهای نئوکلاسیک مقاومت کمتری در برابر خط و خش دارند.
8. تفاوت کابینت انزو و نئوکلاسیک در تنوع رنگ بندی
کابینتهای انزو اغلب به رنگ سفید اجرا میشوند و تنوع کمتری نسب به کابینتهای نئوکلاسیک دارند. شما میتوانید کابینتهای نئوکلاسیک را در رنگهای مختلف تهیه کنید.
تحلیل هزینههای کابینت انزو در برابر نئوکلاسیک
دو سبک کابینت انزو و نئوکلاسیک، هر کدام ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند که بر قیمت نهایی آنها تاثیر میگذارند. به طور متوسط، کابینت انزو نسبت به کابینت نئوکلاسیک با قیمت بالاتری عرضه میشود. این اختلاف قیمت ریشه در دو عامل دارد. اولا، طراحی خاص دربهای CNC در کابینت انزو ایجاب میکند که از ورقهای MDF با ضخامت بیشتر استفاده شود. ثانیا، معمولا در ساخت کابینت انزو، از متریال MDF روکش پولیشی استفاده میشود که هزینه بالاتری دارند. در ادامه برای آگاهی بیشتر شما جدول قیمتی کابینتهای نئوکلاسیک و انزو را میبینید.
آنالیز قیمت کابینتهای انزو و نئوکلاسیک بر اساس متریال مورداستفاده
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم قیمت کابینت نئوکلاسیک و انزو بر اساس متریال مورداستفاده در ساخت، تفاوتهای چشمگیری دارند. در جدول زیر حداقل و حداکثر قیمت یک متر کابینت استاندارد انزو و نئوکلاسیک را آوردهایم.
نوع کابینت | حداقل قیمت (تومان) | حداکثر قیمت (تومان) |
کابینت انزو پولیشی | 12000000 | 16000000 |
کابینت نئوکلاسیک ممبران | 9000000 | 13000000 |
کابینت نئوکلاسیک با رنگ پلیاورتان | 10000000 | 15000000 |
کابینت نئوکلاسیک تمام چوب | 19000000 | 35000000 |
کابینت نئوکلاسیک روکش چوب | 15000000 | 23000000 |
نکته قابل توجه برای جدول قیمتی بالا این است که قیمت متری روش محاسبه دقیقی نیست، چون این قیمت برای یک کابینت استاندارد است، در صورتیکه کابینت هیچ یک از ما کابینت استاندارد نیست زیرا طراحی منحصر به فرد خود را دارد.
برخی از کابینتسازها قیمت کابینتهای نئوکلاسیک و انزو را به صورت متری ارائه میدهند. اما این روش مبنای دقیقی برای محاسبه هزینه نهایی کار شما نیست. چرا که قیمت نهایی به عوامل مختلفی از جمله متراژ، جنس روکش، یراقآلات، طراحی، جزئیات و نصب بستگی دارد. بهترین روش برای محاسبه دقیق قیمت کابینت دریافت قیمت نهایی و تمام شده از کابینتساز است.
بررسی تنوع مدلهای کابینت انزو و نئوکلاسیک در بازار
مدلهای کابینت انزو و نئوکلاسیک در بازار تنوع زیادی دارند و شما میتوانید براساس متراژ آشپزخانه و سلیقه شخصی خود طرحهای مختلف این دو کابینت را انتخاب کنید. در تصویر زیر با نصب دربهای شیشهای برای کابینتهای نئوکلاسیک طوسی، این آشپزخانه روشنتر و دلبازتر شدهاست و ظروف دکوری به زیبایی به نمایش گذاشته شدهاند. نکته قابل توجه در آشپزخانه زیر نصب بینکابینتی آینهای است که با انعکاس نور فضا بزرگتر دیده میشود.
یکی از ترندهای کابینت نئوکلاسیک، اجرای آن با دو رنگ مختلف است که این دو رنگ میتوانند متضاد یا مکمل یکدیگر باشند. کابینت نئوکلاسیک سفید و سبز انتخابی شیک است. دربهای این کابینت با تراشکاریهای داخلی پهن دیده میشوند و این موضوع باعث دلبازشدن فضای آشپزخانه شدهاست.
معمولا کابینتهای نئوکلاسیک تا سقف امتداد دارند که این نوع اجرا کارایی فضای شما را دوچندان میکند. اگر به دنبال طرح خاصی برای اجرای کابینت نئوکلاسیک تا سقف هستید، میتوانید کابینتهای خود را بهصورت پلهای سفارش دهید. برای ساخت کابینتهای نئوکلاسیک پلکانی، از دو ردیف کابینت با عمقهای متفاوت استفاده میشود که به صورت پلهای کنار هم قرار میگیرند و سطحی نامتقارن ایجاد میکنند. استفاده از دو رنگ متضاد برای مشخص شدن مدل این نوع کابینت بسیار مهم است.
کابینت انزو معمولا در رنگ سفید براق بسیار پر طرفدار است. همانطور که در تصویر زیر میبینید، کابینت انزو سفید براق، درخشش بینظیری به فضای آشپزخانه بخشیده است.
در مدل کابینت انزو پولیشی زیر، قسمت کابینتهای بالای سینک و اجاقگاز طرحدار است. نصب صفحه کابینت مشکی باعث شده این آشپزخانه از یکنواختی خارج شود.
چگونگی نگهداری و مراقبت از کابینتهای انزو و نئوکلاسیک
تمیز کردن کابینت انزو و نئوکلاسیک خیلی راحت است. برای تمیز کردن این سطوح باید از پارچه نرم و مرطوب استفاده کنید. استفاده از مواد شوینده قوی مانند وایتکس یا لکه بردار میتواند باعث خرابشدن و رنگپریدگی سطح کابینتها شوند. بهتر است در صورت نیاز از مایع ظرفشویی رقیق شده برای تمیز کردن لکههای روی این دو مدل کابینت استفاده کنید.
نکته دیگری که در مراقبت این دو مدل کابینت باید بدانید این است که کابینت انزو به دلیل سطح براقی که دارد، از مقاومت کمتری در برابر خطوخش نسبت به کابینت نئوکلاسیک برخوردار است؛ بنابراین در نگهداری کابینت انزو باید به این مورد دقت داشته باشید. همچنین این مورد را مدنظر داشته باشید که اگر کابینت انزو با روکش پولیشی دچار خطوخش سطحی شود، با پولیش کردن مجدد آن، میتوانید آن را تعمیر کنید تا ظاهری مثل روز اول داشته باشد.
از نظر مقاومت دربرابر رطوبت، کابینت انزو نسبت به کابینت نئوکلاسیک، استحکام بیشتری دارد و برای مناطق مرطوب مناسبتر میباشد. البته شما نباید هیچ نوع کابینتی را برای تمیزکردن در معرض مستقیم آب و رطوبت قرار دهید.
نحوه انتخاب کابینت انزو یا نئوکلاسیک بر اساس ابعاد و فضای آشپزخانه
کابینت انزو به دلیل طراحی ساده و کم حجم که دارد به فضای آشپزخانه احساس بزرگی میدهد. از طرفی سطح براق کابینت انزو باعث روشنی و دلبازی بیشتر آشپزخانه میشوند. در نتیجه اگر آشپزخانه کوچکی دارید، کابینت انزو سفید مناسب شما است.
سبک نئوکلاسیک در طراحی کابینت، انعطافپذیری بالایی دارد. برای آشپزخانههای کوچک، طرحهای ساده و رنگهای روشن بهترین انتخاب هستند تا فضا بزرگتر به نظر برسد. اما اگر آشپزخانه بزرگی دارید، محدودیتی برای انتخاب طرح و رنگ وجود ندارد و میتوانید هر مدل نئوکلاسیک دلخواه خود را انتخاب کنید.
تأثیر متریال بر انتخاب کابینتهای انزو و نئوکلاسیک
انتخاب متریال مناسب برای انواع سبک کابینتهای آشپزخانه انزو و نئوکلاسیک، یکی از مهمترین تصمیمگیریها در طراحی آشپزخانه است. زیرا متریال نه تنها بر ظاهر و زیبایی کابینتها تأثیر میگذارد، بلکه بر دوام، مقاومت و هزینه آنها نیز تأثیرگذار است.
- متریال کابینت انزو: زیر روکش کابینت انزو مانند کابینتهای دیگر از ام دی اف ساخته میشود. اما برای روکش این کابینت متریال مختلفی مانند پی وی سی، پلی استر، پلی اورتان و رایجترین آن یعنی پولیشی به کار گرفته میشود. روکش پی وی سی خاصیت ضد آب دارد و باعث مقاومت این کابینت دربرابر رطوبت میشود. کابینت سبک انزو با رنگ پلی استر بسیار شفاف است و نسبت به سایر رنگها جلای خیلی بیشتری دارد. روکش پلی اورتان نیز قیمت مناسب، زیبایی و دوام خوبی دارد. روکش پولیش که برای ساخت کابینت انزو مورد استفاده بیشتری قرار میگیرد، علاوهبر دوام بالا و زیبایی و براقیت، قیمت بالایی نیز دارد.
- متریال کابینت نئوکلاسیک: کابینت نئوکلاسیک را با متریالهای ممبران، پلی اورتان، پولیشی، چوب طبیعی و روکش چوب میسازند. کابینت ممبران امکان اجرای طرحهای مختلف برای کابینت نئوکلاسیک و قیمت اقتصادی دارد. کابینت پلی اورتان تنوع رنگی بالایی دارد از مقاومت خوبی هم برخورددار است. اگر کابینت نئوکلاسیک رنگی و خاص میخواهید متریال پلی اورتان انتخابی ایدهآل است. کابینت نئوکلاسیک پولیشی که بیشتر با طرح انزو ساخته میشود زیبایی و دوام بالایی دارد. البته متریال پولیشی برای ساخت طرحهای دیگر کابینت نئوکلاسیک نیز قابل استفاده است. این متریال به دلیل براقیتی که دارد، کابینت آشپزخانه شما را لوکس نشان میدهد.
جمعبندی
در این مطلب به توضیح تفاوتهای کابینت انزو و نئوکلاسیک پرداختیم. کابینت انزو به دلیل استفاده از متریال پولیشی قیمت بالایی دارد، شکل دربهای کابینت انزو با سایر مدلهای کابینت نئوکلاسیک بسیار متفاوت است و ضخاومت ورق کابینت انزو به دلیل استفاده از پولیش بیشتر از سایر کابینتهای نئوکلاسیک است. در نهایت شما باید براساس متراژ آشپزخانه و بودجه خود کابینت نئوکلاسیک با طرحهای متفاوت یا کابینت مدل انزو را انتخاب کنید.
بدون نظر